My photo
admin@yanasuperfriend.com Metrowealth International Group, No 20 Jalan PJS 5/28, PJCC Pusat Dagangan Petaling Jaya Selatan,46150 Selangor Malaysia

Monday, July 11, 2011

Jom Rakyat MALAYSIA kita join Wataniah... Pertahankan negara..

Posing dulu sebelum dapat pegang pistol @ senapang sebenar...


Aku sangat serius...


Sifu... sila tunjuk ajar..


Okay, sekarang I ajar u bagaimana nak pegang bendera...


Tadi sudah pegang bendera... Haaa... sekarang mau main senapang saja ~HARUSLAH menembak... ;P

17 comments:

scha ahmad said...

yana bwat trainin sama dengan askar2 wataniah yg laen kew?
yana pakai tudung x?
yana jadik prebet kew pegawai eh bila da abz trainin?

Adrina said...

waaah, mcm best je kak. :)

IzamMohamad said...

pehhh.....biar betul kak yana jadi askar wataniah,hebat and dasyat!!!!!

kak yana dah try angkat snapang x?kalau dah,berat x snapang tu?

anyway,kak yana dah jadi askar wataniah jadi taniah dan semoga berjaya dalam training

ok.......alright......

Yana Samsudin said...

2 hari lepas, ujian menembak Yana ranking no 1 dari 20 orang dalam Platun Seni :)

Yana Samsudin said...

scha: training kami satu platun je, platun kami digelar platun seni, platun platun yg lain akan mengikuti latihan sebulan penuh untuk menghabiskan masa selama 240jam.
kami (artis) hanya 3x seminggu, selama sebulan.. ini kerana masa kami yg tak menentu..
setakat ni training kami tak pakai tudung, bila kawad kaki sebenar kami diwajibkan pakai tudung..
bila dah habis jam sebanyak 240 jam, kami layak digelar prebet. kalau nak mohon pegawai, boleh. mengikut kelulusan akademik dan latihan lanjutan.. berapa lama, itu yana tak pasti..

Yana Samsudin said...

adrina: mmg best wo.. selain pengalaman menembak M16, Kawad Kaki, kami juga di ajar cara mencari arah dan koordinat serta menggunakan kompas.. itu pelajaran setakat ini.. ada lagi ilmu tentera yg akan kami pelajari...

Yana Samsudin said...

izam: M16 beratnya 2.95 kg, kami belajar 4 cara menembak..
1: meniarap
2: duduk
3: cangkung
4: berdiri
yg berdiri takbleh tahan.. berat la pulakkkk...
peluru yg kami cuba 10 butir & 20 butir.. rasa lama sgt nak habis.. bingit telinga..
huhuhu tq ya! kerana memberi semangat untuk nak menghabiskan masa kami selama 240 jam..
RAKYAT MALAYSIA BOLEH!

Shiqeen said...

wah2. dah pegang M16 da pon :D

Yana Samsudin said...

shiqen: haha iyer la.. best wooo

Husna SitiAngie said...

kawad bila lagi.. :P

mMoOnN aAlLeEaA said...

antara askar wataniah yang tercomel pernah saya lihat

Anonymous said...

nak g menembak gak..nmpak mcm sronok jer..

mohd radzi said...

klu nak peluru lbih boleh x?

homely girl [dyra] said...

hahaha akak yana cute lah :) mst best kn2??

mizzkechique said...

wah..nmpk segak.. xsngka dl ms sekolah nmpk mcm lembut je.. hehehe

belogkiter said...

best ni. boleh join juga kan

KRAFMAN JULIA said...

comel nya yana...geram2...huhu